A Sárkányhajó Roadshow általában

A Sárkányhajó Roadshow-t azzal a céllal hoztuk létre 2010-ben, hogy a szabadidős sportolók számára is elérhetővé tegyük a versenyzés élményét, hogy legyen egy versenysorozat olyan emberek számára, akik nem élsportolók, csak szeretnek mozogni és szeretnek győzni. Ennek eredményeképpen egy olyan rendezvénysorozat született, amely tavaly egyrészről májustól- szeptemberig fenntartotta a sportszeretők érdeklődését, másrészt emberek tömegeivel szerettette meg ezt a mozgásformát.

Nem volt kérdés, hogy 2011-ben ismét meghirdetjük a szabadidős sárkányhajósok versenyét, nemcsak a tavalyi helyszíneken, hanem újabb településeket is bevonva a rendezvénysorozatba. A legtöbb helyszínen idén is csatlakozunk egy-egy izgalmas, érdekes helyi rendezvényhez, így a hétvége nem csak a versenyzőknek, de a kísérőknek, szurkolóknak is jó bulit, egész napos szórakozást nyújt majd.

Az idei versenyrendszerben némi újítás született, a továbbjutásos verseny helyett, hasonlóan a Forma 1-hez a szezon során összegyűjtött pontszámok alapján hirdetünk legjobb csapatot. Természetesen az egyes helyszíneken ugyanúgy lesz bajnokavatás és éremátadás, így nem maradnak el a helyi sikerek sem.