Fanatics – Katasztrófa – Atom Dragons

2011/08/12

„Elmaradt a Katasztrófa” (ZETApress), „Tiszai Katasztrófa” (Észak-Online), „A Fanatikusok legyőzték a Katasztrófát” (Tiszaújvárosi Krónika), csak néhány cím az augusztus 8-án megjelent internetes és nyomtatott sajtóból, miután az előző napon fantasztikus hangulatú sárkányhajó fieszta részesei lehettek azok, akik Tiszaújvárosban töltötték vasárnapjukat.

Fanatics – Katasztrófa – Atom Dragons

„Óriási sikerrel zárult augusztus 7-én Tiszaújvárosban a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület által rendezett sárkányhajó verseny. A XIII. Tiszaújvárosi Triatlon Nagyhét nyitóprogramjaként debütáltak a sárkányhajók Tiszaújvárosban, méghozzá egyedülálló módon, hiszen 51 csapat nevezett az egyenes kieséses rendszerű viadalra.
Információink szerint Magyarországon soha ennyi csapat még nem adta le nevezését egyetlen sárkányhajó versenyre sem, arra pedig külön büszkék vagyunk, hogy első versenyünkre, vállalva a több száz kilométeres utazást, Paksról és Győrzámolyról is érkeztek csapatok” – tájékoztatta honlapunkat Juhász Péter az egyesület elnöke.

A Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület vendégeként volt jelen a rendezvényen Pulai Imre olimpiai-és világbajnok kenuversenyző, elutazott Tiszaújvárosba Kökény Roland kétszeres világbajnok, európa bajnok, olimpikon kajakversenyző, valamint szintén az egyesület vendége volt Mihók Ildikó a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója is.

A verseny Tiszaújváros központjában a városi Dísztavon került megrendezésre. A vízfelület méretéhez igazodva 100 m-es sprinttávon mérték össze tudásukat, erejüket és gyorsaságukat a sárkányhajósok. A viadalról senki nem távozott üres kézzel, hiszen a rendezők és a Triatlon Nagyhét szervezőbizottságának köszönhetően a kiesett csapatok tagjai is egy-egy sorsjegyet kaptak, amellyel értékes nyereményeket nyerhetnek majd augusztus 14-én a nyolc napon át tartó Triatlon Nagyhét rendezvénysorozat zárónapján sorra kerülő sorsoláson.

Az előcsatározások során a tiszaújvárosi „Katasztrófa”, a tiszafüredi „Dragon Fanatics” gárdája, a paksi „Atom Dragon” és a szintén tiszaújvárosi illetőségű „Gályarabok” egységei meneteltek a legbiztosabban, így a döntőért ők  négyen „csaphattak össze”. A bronzcsatában a paksiak bizonyultak jobbnak a Gályarabok ellenében. A záporral, zivatarral tarkított fináléba végül az első két csapat jutott be, ahol szoros csatából a „Dragon Fanatics” egysége került ki győztesen. Az első három helyezettnek járó tárgyjutalmakat Mihók Ildikó, a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója, Hok Csaba önkormányzati képviselő és Dr. Márkus Gábor a Triatlon Nagyhét Szervező Bizottságának társelnöke adta át.

„Fantasztikus versenyen vagyunk túl, a sok-sok pozitív visszajelzésnek és gratulációnak köszönhetően arra az elhatározásra jutottunk kollégáimmal, barátaimmal, hogy jövőre is igyekszünk - akkor már némi rutinnal is felvértezve - megrendezni a II. Tiszaújvárosi sárkányhajó versenyt. Ezúton is szeretném megköszönni Berényi Péternek, Vaskúti Máténak és Rákos Gábornak, ill. a Magyar Kajak-Kenu Szövetség munkatársainak a hathatós segítséget, amit a versenyünk lebonyolításához nyújtottak” – zárta rövid beszámolóját Juhász Péter a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület elnöke. 

Kapcsolódó galériák